Iarna care ne ia prin surprindere

De ani de zile dragii de politicieni ne tot aburesc cu formularea “iarna ne-a luat prin surprindere”. Iată ca anul acesta chiar așa se și întâmplă – să zicem oare că au tot cobit sau că “de ce ți-e frică nu scapi” ?
Indiferent care este răspunsul, anul acesta iarna a venit de la 1 octombrie – cu doar două luni mai devreme.
Știrile televizate oricum dezbat subiectul din toate unghiurile, că doar trebuie să umple programul cu ceva, dar m-am gândit să vorbesc și eu puțin pe tema asta pentru că este ceva inedit.
În anul în care m-am măritat, pe 1 octombrie veneam din luna de miere, de la plajă. Este oarecum ciudat să poți asocia aceeași dată și cu o primă ninsoare și cu o ultimă zi de plajă, chiar dacă cele două evenimente nu au loc în același an. Da știu, comentariul cel mai ușor poate să fie că este foarte simplu, pentru că poți să mergi în mijlocul iernii în țările calde și uite ce ușor poți acum să faci plajă și peste câteva ore să fii în Bucureștiul înzăpezit (așa e mereu Bucureștiul când ninge, deci vorbeam generic). Evident nu la asta mă refeream și sper că am fost înțeleasă.
Revenind la vremea de anul acesta, e păcat să vezi totuși atât de mulți oameni care și-au tamponat mașinile din cauza carosabilului acoperit de zăpadă, oameni care nu aveam cum să aibă mașinile pregătite de iarnă …în octombrie…
Se pare că totuși vremea chiar s-a dat de tot peste cap, fenomene meteo extreme au loc tot mai des și din ce în ce mai ciudat.
Cred că tot ce putem face este să încercăm să fim cât se poate de pregătiți (mai ales psihic) pentru orice, pentru că ni se demonstrează mereu că nimic nu este imposibil.
Ce fenomene ciudate din punct de vedere meteorologic v-au făcut să fiți mai precauți?

Monica

Conform pregătirii profesionale - specialist marketing, conform dorințelor mele - o blogăriță plină de visuri ce iubește lucrurile simple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *