Toamna

Cel mai probabil cei care mă cunosc personal se vor mira de acest titlu pentru că în mod normal nu îmi place toamna.

Ce nu îmi place la ea, pe scurt? Vremea care devine mohorâtă, tristă, temperaturile care scad, ploile care aglomerează orașul și mă obligă să umblu cu umbrela după mine chiar și atunci când nu plouă.

De ce afirm acum că îmi place? Pentru că pentru mine înseamnă o schimbare de atitudine, o lună care începe astăzi și în care îmi propun să dezvolt planuri noi.

M-am distrat foarte tare zilele trecute când mă uitam la un post pe facebook cu poze tematice: frumusețile toamnei. Erau niște peisaje superbe cu frunzele multicolore ale toamnei, cu flori de sezon, nori și raze de soare. Întrebarea ce le însoțea era “Ție ce îți place la acest anotimp?”.

Răspunsurile erau varitate: ba că e ziua lor toamna, ba că nu mai este așa de cald, ba că sunt frumoase frunzele uscate. Cineva drag mie a răspuns însă extrem de sincer : “nimic” :) )

toamna

Da, avem dreptul să fie ne placă doar anumite lucruri sau doar anumite perioade. Chiar dacă de fapt sunt și lucruri pozitive și frumoase toamna, primul gând poate pentru mulți dintre noi este că nu ne place nimic la ea. Până să o analizez puțin și eu am gândit la fel.

Acum însă consider că este nevoie să ne alocăm timp și pentru a analiza de fapt ce ne place și ce nu și pentru a nu mai generaliza sau a ne însuși păreri care de fapt nu ne aparțin și nu ne reprezintă.

 

Ție îți place toamna? De ce?

Monica

Conform pregătirii profesionale - specialist marketing, conform dorințelor mele - o blogăriță plină de visuri ce iubește lucrurile simple.

2 Comments

  1. Mie imi place toamna…din cauza amintirilor…imi amintesc cu drag cum tataia ma ducea la scoala toamna…si zburdam fara ghiozdan prin paturi imense de frunze cald colorate; adoram fosnetul lor si caldura aparenta cu care te invaluia…apoi adolescenta :) … cautand paturile nu am mai gasit decat mormane pe care eu si “finu” nu am evitat sa nu le rascolim <3…cred ca de asta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *