Printre …strănuturi

O pasiune mai veche a mea este pe cale să devină o realitate frumoasă în viața mea, motiv pentru care în ultima vreme m-am concentrat mai puțin pe ceea ce înseamnă îngrijirea sănătății mele (deși știu foarte bine că nu este ok să fac așa! – aviz amatorilor, sănătatea are prioritate). Dar nu despre pasiunea mea vreau să vă povestesc acum.
Una peste alta am reușit să răcesc! Mda, răceală combinată probabil cu o mică laringită, deci tot ce NU îmi doream acum.
Cu toate că mă lupt de câteva zile cu stările de rău, datorită unui arsenal de “ajutoare” am reușit să nu zac decât o zi și să îmi continui activitățile zilnice ca și până acum.
ParaSinus, Larimel, Bixtonim și Septilin au fost așii mei, dublați de ceaiuri cu muuultă lămâie și miere. Probabil aș fi scăpat de perioada aceasta dacă aș fi luat Septilin, așa cum îmi propusesem, dar…probabil trebuia să primesc o mică lecție.
Și cum ce nu te omoară te face mai puternic…mergem înainte!
Pentru că viața are mereu lucruri frumoase să ne ofere și poate nu le-am aprecia dacă nu am mai avea și mici (sau din păcate uneori mari) probleme.

Voi cum scăpați de micile răceli din perioada asta?
Sănătate multă tuturor!

Monica

Conform pregătirii profesionale - specialist marketing, conform dorințelor mele - o blogăriță plină de visuri ce iubește lucrurile simple.

3 Comments

 1. De când am renunţat definitiv la fumat (7,5 ani)…nici nu am mai răcit atât de des !
  Când mă supără totuşi, inclusiv tusea, apelez la remedii naturiste:
  - pun pe piept foi de varză fierbinţi sau un săculeţ cu sare grunjoasă tot încăluit
  - beau ceai de foi de ceapă cu miere şi mănânc căţei de ursturoi tăiaţi dar înghiţiţi, nu mestecaţi
  - se ia o ridiche neagră, se taie în 2 bucăţi, scobesc miezul şi pun pe jumătate miere, se lasă până a 2-a zi într-un castronel şi apoi se ia câte o linguriţă de 3 ori pe zi, înainte de mese
  SĂNĂTATE !

  • Multumesc pentru idei! De ridichea neagra stiam din copilarie, insa nu am mai incercat-o de mult. Cu siguranta o voi utiliza in viitor!

 2. Echinaceea :) salvie, merisoare si fructe goji…foarte bune imunizante in general…nu numai atunci cand vrei sa treaca raceala…doamna doctor a mea din copilarie ne spunea in felul urmator…” nu raciti ca altfel va va tine o saptamana cu pastile si 7 zile fara”so… numai raci :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *