Tenis

Am descoperit acest sport acum aproximativ 8-9 ani, când am colaborat pentru prima dată ca și operator grafică de televiziune.
Când mi-a fost propus acest job nu știam absolut nimic despre tenis de la reguli la jucători sau sistem, singura legatură cu acest sport fiind undeva în copilărie când mersesem cu tata la arene să urmărim un meci din turneul de la București.
Una peste alta, am învățat tot ce ținea de program, dar și de regulament în doar câteva ore și, după doar două zile eram în carul de transmisie TV, responsabilă de grafica afișată live.

tenis

După această experiență am rămas fan al acestui sport. De ce?
Pentru că este un sport elegant, logic, distractiv (mai ales dacă ai ocazia să participi la meciuri demonstrative! ), liniștit, relaxant, fără înjurături (wow, se poate să iubești un sport sau un sportiv fără să spui ceva de mama adversarului…)..
Toata atmosfera de pe teren și din tribună denotă ceva mai mult decât la alte sporturi și, deși am fost și încă sunt mare amatoare de fotbal, tenisul este cu siguranță preferatul meu.

Vouă ce sporturi vă plac? Mergeți să urmăriți live meciurile?

Monica

Conform pregătirii profesionale - specialist marketing, conform dorințelor mele - o blogăriță plină de visuri ce iubește lucrurile simple.

2 Comments

 1. Soarele şi tenisul întăreşte…organismul !
  Joc rar tenis din păcate, (mai des ping-pong) nici nu mai ştiu unde sunt rachetele, am prins în copilărie şi deziluzia pierderii salatierei, însă cel mai mult m-au fascinat tenişii sau adidaşii…a fost o bucurie enormă când am avut prima pereche adevărată, probabil “refuzată” la export iar în adolescenţă mi-am luat originali din Bulgaria !
  Am o vecinică campioană locală deşi n-am văzut-o niciodată jucând, dar merge mereu la antrenament, de majorat a primit cadou şi un VW Polo.
  Nu ştiu de ce majoritatea spune “tenismenă”, când corect este tennisman vs tenniswoman ?
  Urmăresc constant meciurile la tv, mi-au plăcut mult Năstase, Agassi, Mc Enroe, Connors, Evert, Sabatini, sunt fan Federer, Djokovic, Murray, Sharapova bineînţeles, m-au bucurat mult victoriile fetelor noastre, Simona, Sorana, Monica, Raluca…
  BRAVO FETELOR !!!

  • Ma bucur sa descopar din ce in ce mai multi iubitori de tenis – unii ca si jucatori, altii ca spectatori.
   Referitor la cuvantul “tenismena” probabil ca este adaptarea tipic romaneasca a unui cuvant imprumutat, asa cum se intampla si cu altele.
   Din pacate pentru unii limba romana este prea dificila!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *