Romane polițiste

Chiar dacă pentru unele persoane cititul este o activitate care se realizează pe Facebook sau în cel mai fericit caz pentru școală, m-am gândit că aș putea să vorbesc puțin și despre această pasiune a mea.
Cei care obișnuiesc să deschidă o carte și să se aventureze într-un alt fel de spațiu virtual știu cât de fascinant este să poți să îți imaginezi fiecare personaj și fiecare scena dint-un roman sau o povestire plină de acțiune.
Preferatele mele au fost mereu romanele polițiste, poate și datorită mamei mele care citea astfel de cărți și când era însărcinată cu mine și de… am avut parte de ele de mică. Indiferent care este  motivul pentru care îmi plac aceste romane nu pot decât să le recomand tuturor: și celor care ar vrea să “guste” din lumea lecturii și celor care citesc romane grele și uneori mai au nevoie de diversitate, dar și celor care citesc pentru a-și umple timpul în drum spre muncă sau într-o sală de așteptare.
Sunt genul de cărți ușor de citit, dar care în timp te ajută să îți dezvolți atenția și să recunoști mult mai repede anumite caractere sau genuri de oameni.
Poate nu toți scriitorii de gen sunt foarte talentați sau pe gustul tuturor, însă din punctul meu de vedere Agatha Christie și Rodica Ojog Brașoveanu sunt în topul preferințelor.
Deci dacă totuși vă gândiți să descoperiți aventurile lui Hercule Poirot sau Miss Jane Marple sau ale celorlalte personaje vă încurajez să pășiți în lumea frumoasă a cărților pentru că aici imaginația nu impune limite, iar bagajul frumos de idei și de imagini cu care plecați e cel puțin la fel de frumos ca cel de după o vacanță reușită.

Voi ce lecturi apreciați? Ce carte mi-ați recomanda?

Monica

Conform pregătirii profesionale - specialist marketing, conform dorințelor mele - o blogăriță plină de visuri ce iubește lucrurile simple.

3 Comments

  1. Sunt curios, care este cartea ta preferata? Desi nu este o carte politista, am in plan sa citesc in viitorul foarte apropriat “Prinde-ma daca poti” de Frank Abagnale :)

  2. Carti mai cunoscute: “Codul lui Davinci”, cartile descrise de tine cu hercule poirot chiar sunt ok pt ca iti dezvolta gandirea.. Scriitorii mei preferati: Nora Roberts, Judith McNaught, Madeleine Brent(cartea Mataniile am citit-o cand eram la inceputul liceului si acum mai tin minte ca mi-a placut atat de mult incat i-am facut rezumatul in jurnalul meu din vremea aceea) ;) ), Mary Jo Putney, Amanda Quick. Toate cartile au un fir al actiunii f frumos(si nu sunt neaparat de dragoste-sunt cam 2-3 faze de genul in toata cartea) …dar te tin cu sufletul la gura si te fac sa te gandesti “oare ce turnura mai iau lucrurile?…:)

  3. Noile mele lecturi sunt mai degraba de psihologie practica, dezvoltare personala, comunicare ,inteligenta emotionala…insa cea mai recenta (la care inca citesc) este Suflete Pereche – Cecelia Ahern (cea care a scris si PS i love you ) care nu este nici pe departe atat de siropoasa pe cat suna! si nu va spun mai mult pt ca are sa o cititi si voi…:* sufletele mele pereche :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *