Pisicuțe

Pufoase sau nu, mici sau mari, micile feline îmi aduc mereu zâmbetul pe față.
Da, cu siguranță sunt o maaare iubitoare de pisici – spun asta pentru că ador să mă joc cu ele, să le mângâi sau să le las să toarcă la mine în brațe.
Așa cum spune soțul meu, cred că am un radar special pentru că reușesc să le văd peste tot. Ca să fiu mai ușor de înțetes, o să vă povestesc pe scurt câteva exemple.
Într-o după-amiază mergeam împreună cu soțul meu la cumpărături. Pe o alee îngustă între blocuri, privesc la un moment dat spre un geam, semi-ascuns de câteva crengi înfrunzite – evident la geam era o pisică extrem de simpatică – țin să menționez că nu făcea nici un fel de zgomot, deci nu gălăgia mi-ar fi atras atenția.
Un alt exemplu ar fi diferitele ocazii în care priveam pe geam, de la bucătărie – așteptând să fie gata mâncarea – și evident vedeam toate pisicuțele din blocurile vecine cum se răsfățau în razele soarelui sau priveau jucăușe la stropii de ploaie.
Se spune că pisicile atrag energiile negative și se hrănesc cu ele – poate de asta mă fac să mă simt atât de relaxată când am în brațe o pisicuță care toarce, poate că așa reusesc să elimin din stresul acumulat zilnic sau așa scap de energiile negative ce sunt trimise în jurul meu.
Și la cât am vorbit despre calitățile acestor minunate feline, cu siguranță sunteți siguri că am acasă cel puțin un exemplar.
Din păcate însă nu este așa – nu pentru că nu îmi doresc, ci pentru că am o alergie care nu îmi permite acest “lux”.

Vouă ce animale de companie vă plac cel mai mult și de ce? Există motive pentru care nu puteți să țineți un animaluț în casă?

Monica

Conform pregătirii profesionale - specialist marketing, conform dorințelor mele - o blogăriță plină de visuri ce iubește lucrurile simple.

8 Comments

 1. Normal că nu puteam să nu menționez pisicile. Doar scriu despre ce îmi place, iar ele sunt în top trei :) )

 2. Intervin si eu in discutia voastra…in top 3 din categoria animale, sau top 3 in general in viata ta? :-S

 3. Preferatii mei sunt cainii…pisicile imi plac si ele tare mult, dar doar daca ma duc in vizita la cineva(si eventual sa ma imbrac in training). Un caine in curte care sa fie jucaus si simpatic e tot ce mi-as dori :)

 4. De mic am avut o atracţie pentru animăluţe, le adunam de pe stradă şi le aduceam în curte. Am multe amintiri şi povestiri haioase legate de ele. Am avut câte o pisică şi la bloc, dar în ultimii ani am revenit la casă şi avem permanent 1-2 câini şi multe pisici: siameze, birmaneze, balineze (chiar dacă nu cu pedigree) negre, tărcate. La un moment dat aveam şi 20 cu pui cu tot, dar nu ştiu ce se întâmplă că după câţiva ani dispar, nu mai vin acasă sau… nu vreau să vă întristez mai mult…
  Dar am câştigat şi premii la concursuri cu fotografiile lor, hrană specifică binevenită. Sunt ca şi copiii noştri, chiar aşa le spunem, acum avem 1 motan, 3 pisici şi o pisicuţă micuţă şi drăguţă, neagră şi pufoasă, dar cu părul alb la bază, de la tăticul ei !
  Le place să stea pe băncuţe la soare dar şi în casă, după sobe sau în pat, să toarcă în timp ce le mângâiem drăgăstos şi privim la tv. Când sunt singur la masă le dau drumul în casă şi mâncăm împreună, logic că nu din aceeaşi farfurie… :) ))
  Când venim acasă ne întâmpină bucuroase în faţa porţilor, ştiu că întotdeauna le aducem ceva bun de ronţăit !

  • P.S. Vreo 4-5 ani am avut o birmaneză frumoasă şi isteaţă, cu tupeu maxim, că de, era “colegă” de breaslă, ieşea pe uşă şi intra pe geam, îşi băga năsucul peste tot ca o adevărată ziaristă de investigaţii !
   După multe aventuri casnice şi câteva generaţii de bulgăraşi pufoşi, nu demult a lovit-o imprudenţa, a trecut strada fără să se asigure…
   :(

  • Adorabil! Deja imi imaginez cat de mult mi-ar placea si mie sa am pisicute care sa stea la mangaiat sau sa doarma prin casa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *