Benzina

În ultimul timp tema ieftinirii benzinei a fost dezbătută în tot felul de situaţii: la televizor, în presa scrisă, în familie, cu prietenii. Pur şi simplu pentru că la noi benzina nu făcea decât să se scumpească, indiferent ce se întâmpla cu preţul petrolului.

Cu siguranţă toată lumea a aflat că s-a ieftinit şi că wow ce bine este. Corect! Şi în acelaşi timp incorect!

Ieri am avut de parcurs un drum relativ lung prin Bucureşti şi evident am trecut pe lângă mai multe benzinării. Cu ocazia asta am aflat şi că sunt furnizori care au preţul de la pompă de 5 lei sau chiar sub această valoare, inclusiv în capitală (ceea ce, fiind vorba între noi, nu poate decât să mă bucure!).

De ce sunt însă nemulţumită? Pentru că de fapt ieftinirea petrolului a fost de aproximativ 50%…iar benzina la noi…nu cu atât. Şi mai am un motiv – unul care nu afectează doar posesorii de autoturisme – de fiecare dată când se scumpea barilul de petrol la noi nu creştea doar preţul combustibilului, ci şi al multor altor produse alimentare şi nealimentare, chipurile pentru că era mai scumpă aprovizionarea, producţia etc.

Poate nu sunt eu la curent cu preţurile din magazine, dar …s-a ieftinit ceva? Da, ştiu, este perioadă de reduceri peste tot – nu la acest fel de preţuri reduse mă refer, aşa cum bine se înţelege.

Sunt sigură că nu sunt singura care îşi doreşte un preţ corect la raft, indiferent de produsul achiziţionat.

Pentru moment caut efectele pozitive ale unei reduceri importante a preţului combustibilului.

Voi aţi văzut undeva efectele?

galeata-petrol_article-main-image

Monica

Conform pregătirii profesionale - specialist marketing, conform dorințelor mele - o blogăriță plină de visuri ce iubește lucrurile simple.

2 Comments

  1. Nicidecum. .. nici o altă ieftinire, nici macar a unei călătorii ratb care ar fi fost direct interesata de ieftinirea combustibilului…ba chiar se auzea dereduceri de personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *