Tiramisu

Cu toate că nu sunt amatoare de dulciuri, recunosc că mai există și câteva excepții în ceea ce privește prăjiturile. Din această categorie, poate chiar pe primul loc în preferințe, este tiramisu!
Din punctul de vedere al soțului meu aceasta a devenit prajitura familiei, pentru că toți o adorăm și mâncăm cu mare drag oricând câte o porție “mică”.
Prima dată am gustat varianta făcută în casă la soacra mea și mi-a plăcut enorm pentru aroma de cafea, gustul foarte puțin dulceag și textura cremoasă.
Ulterior, când m-am decis că trebuie să încerc măcar să o pregătesc și eu, am făcut câteva modificări la rețeta primită.
Astfel rețeta pe care o fololosesc eu este:
- 4 gălbenușuri de ouă foarte proaspete
- 80 – 100 grame zahăr (depinde cât de dulce vreau să iasă prăjitura)
- o cutie mascarpone
- o cutie mică de frișcă lichidă (eu o prefer pe cea de la Hulala)
- o esență de rom
- o esență de vanilie
- ocazional adaug si 30-40 ml de coniac
- cacao
- 2 pachete de piscoturi (adica 20-22 bucăți)
- cafea preparată la filtru  – aproximativ 500 ml

2013-11-01 18.26.38

Modul de preparare este cât se poate de simplu: se freacă gălbenușurile cu zahărul până se albesc, apoi se adaugă esențele (eventual și coniacul dacă se folosește) și se amestecă totul până la omogenizare. Se adaugă brânza mascarpone folosindu-se o lingură și se încorporează în cremă. Se bate frișca și apoi se amestecă cu mare grija cu restul cremei, astfel încât să nu se lase compoziția și apoi rezultatul se bagă la frigider.

2013-11-01 18.26.10

2013-11-01 18.45.43
Se pregătește tava sau platoul pe care doriți să montați prăjitura, pudrându-se cu cacao, iar apoi se asează un rând de pișcoturi însiropate în cafeaua răcită! Se scoate crema din frigider și se așează un strat de cremă, deasupra acesteia pudrându-se cu cacao, iar apoi se așează și al doilea strat de pișcoturi, astfel încât acestea să fie intercalate cu cele din primul strat. După aceea se adaugă și ultimul strat de cremă care se finisează cu multă cacao deasupra.
Prăjitura trebuie montată cât mai repede pentru ca apoi să ajungă foarte repede în frigider. De preferat este să fie lăsată peste noapte la rece, dar dacă nu este posibil recomandarea este să stea măcar 3-4 ore în frigider.

2013-11-01 18.57.05

Sper să vă placă rețeta și mai ales prăjitura.
Voi ce rețete rapide de prăjituri știti? Care este prăjitura “familiei” voastre?

Monica

Conform pregătirii profesionale - specialist marketing, conform dorințelor mele - o blogăriță plină de visuri ce iubește lucrurile simple.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *