La gătit

Dacă mă întreba cineva acum câțiva ani dacă știu să gătesc sau dacă îmi place să stau în bucătărie răspunsul era cu siguranță NU.
Motiv pentru care atunci când m-am măritat știam să “gătesc” ouă, cartofi prajiți și eventual carne pe grătar (nu pentru că nu ar fi vrut săraca mama să mă învețe, dar nu avea cu cine să se înțeleagă). Și vrând –nevrând m-am trezit responsabilă cu gătitul a 2-3 mese pe zi pentru două persoane. La început a fost mai complicat pentru că de…totul se desfășura cu viteza melcului, dar uite că acum, după patru ani, pot spune nu numai că știu să gătesc mai multe feluri de mâncare și mai mult decât atât, îmi place să improvizez.
Lăsând la o parte primele luni în care mi-am dezvoltat aptitudinile culinare (de la primul piure atât de sărat de nu se putea nici măcar gusta, la oale arse și până în prezent când nu îmi mai petrec jumatate de zi în bucătărie pentru o ciorbă) pot spune acum că DA, îmi place să gătesc (dacă am dispoziția necesară).
Cum am ajuns aici? Simplu aș spune…am început prin muuulte ore la telefon cu mama și bunica, pentru indicații prețioase și am continuat prin a învăța să gătesc ce îmi place să mănânc – spre fericirea mea eu și soțul meu avem preferințe comune.
Acum gătesc destul de variat, păstrând constante anumite feluri de mâncare, dar încercând din cand în cand și diferite noutăți și, cel mai important, încercând mereu două lucruri: să stau cât mai puțin timp în bucătărie și să improvizez în funcție de ce am în frigider și cămară.

Vouă ce feluri de mâncare vă place să preparați și cât de mult timp vă ocupă gătitul?

Monica

Conform pregătirii profesionale - specialist marketing, conform dorințelor mele - o blogăriță plină de visuri ce iubește lucrurile simple.

2 Comments

  1. Semanam atat de mult…eu momentan ma incadrez la partea cu “statul juma de zi in bucatarie pt o ciorba” ;) ) ne mai auzim peste 4 ani :P (dar si in decursul acestor ani) :)

  2. eu gatesc rar, pt ca nu este o necesitate, dar imi aduce o foarte mare satisfactie.
    Nu va spun ce imi iese … dar eu spun ca nu prea imi ies ciorbele :(

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *